l wandelvakanties & trektochten   l contact   l over ons

Meer over Voettochten CONTACT wandelvakanties-2022 sto-garant corona-info wandeleiland Voettochten wandelvakanties & trektochten. Voettochten wandelvakanties & trektochten.


Het huis is verkocht dus het klussen in de Ardennen is verleden tijd. In de afgelopen jaren hielp een grote groep mensen bij het opknappen van ons huis in de Belgische Ardennen. Ongeveer 2 keer per jaar (meestal maart-september) gingen we voor een aaneengesloten periode van 5 dagen. Meestal zijn we met ongeveer 12 tot 14 mensen. En soms wordt er een extra midweek ingelast.


Hoe ging het in z’n werk? Maandagmorgen 10 uur vanuit Best met onze eigen bus of als de bus vol is ook per trein naar de Ardennen. Bestemming: La Terra, ons vakantiehuis. Wat vroegen we?

5 uur werk per dag.


Wat kregen de mensen die mee gingen ervoor terug? Vervoer vanaf Best naar de Ardennen heen en terug. Een éénpersoons slaapkamer, alle maaltijden, koffie thee en alle drankjes. Buiten de vijf uur werk kon je je eigen gang gaan (mooie omgeving!)


Er werd gewerkt in ontspannen sfeer en tussen de middag als het even kan lekker lunchen op z’n Frans op het terras!


Op vrijdag was je tegen 17.30 uur weer terug in Best als het verkeer een beetje me zat, Onderweg gingen we met z’n allen naar de Fiture, lekker smikkelen!

Wat werd er zoal gedaan? Hieronder het laatste lijstje:


In de tuin is er weer het nodige buitenwerk: snoeien, planten en onderhoud van de tuin.


Het in elkaar zetten van een tweetal picknick-banken.


Schilderwerk: er moeten nog een drietal deuren en kozijnen gelakt en gegrond worden. Verder een slaapkamer in de muurverf en drie deuren gronden en aflakken. En als er werk over is: buiten kan er nog heel wat geschilderd worden.


Timmerwerk:

Bij nog 3 slaapkamers moet een houten wandje gemaakt met daarop klerenhaken + spiegel. Verder timmerwerk: plinten-deurlijsten.


Timmerwerk: In elkaar zetten en plaatsen van een (hij is al klaar) houten ‘kast’ om de vuilnis-container wat uit het zicht te halen. Zodat het allemaal wat netter oogt!


Stucwerk. Ede rechterzijde van de voorgevel staat op het programma. De losse stukken moeten eruit gehakt en daarna weer opvullen en afstrijken. Isolerende laag eroverheen en daarna verflaag eroverheen.


Rots/plantenhoeken.

Er komt weer een vrachtwagen met een lading gehakt natuursteen uit de naburige steengroeve. Met die stenen moeten rots-plantenhoeken gemaakt worden (we gebruiken planten uit de streek) en als het lukt moet er nog een muurtje gestapeld worden in de tuin.


Tuinbanken.

Er zijn er weer een paar versleten. Dus.. Er moeten drie banken in elkaar gezet worden. En allemaal moeten ze voorzien worden van een verflaag (dolfijngrijs!)


Schoonmaakwerk:

Meubels in de boenwas zetten. Het wassen van een aantal dekbedovertrekken en verdere schoonmaakwerkzaamheden

Er staat nog een reünie op de agenda. Zo gauw de corona het toe laat komen we met z’ allen nog een keer bij elkaar!

KLUSSEN IN DE ARDENNEN