l wandelvakanties & trektochten   l contact   l over ons

Meer over Voettochten CONTACT wandelvakanties-2022 sto-garant corona-info wandeleiland
Voettochten wandelvakanties & trektochten. Voettochten wandelvakanties & trektochten.De eilanden.

Deze reis staat nog in de steigers. Maar toch alvast op de site vanwege de data. We hopen alle info 1 december 2022 online te hebben. Wil je toch al mee dan kun je deze reis toch al boeken.


Waar gaan we heen? De afgelopen jaren hebben we bijna alle Schotse eilanden verkend, maar er zijn er nog een paar die ontbreken! Dit jaar gaan we (onder voorbehoud): de eilanden Lismore, Mull & Ulva & Iona. En er komen er nog twee of 3 bij.   


Een ‘vergeten’ deel van Groot-Brittannië, hoewel niet zo heel ver ver van het vasteland. Zo zou je

de bovengenoemde eilanden kunnen omschrijven. Geïsoleerd van de rest van de wereld met

inwoners die je een warmer welkom geven dan waar ook ter wereld! Jij neemt namelijk de moeite om er te komen, en dat waarderen ze!


De wandelingen

Tijdens deze vijftien dagen volgen we bestaande routes op alle eilanden. Er wordt gelopen aan de hand van topografische kaartjes + meestal een routebeschrijving. Voor hoogteverschillen zie de beschrijving per dag. Er is een opbouw in loopafstand en

hoogteverschillen. Je loopt aan de hand van landkaartjes en routebeschrijvingen en soms is het pad zo duidelijk dat je deze niet nodig hebt. Bergwandelervaring is niet vereist en als je in Nederland probleemloos 20 km. loopt kun je mee. Houd verder rekening met het weer (er valt nog wel eens een buitje) en het feit dat we niet altijd paden volgen, dus ook dwars door steenachtig of zompig gebied en (heide)veld! Het terrein is heuvelachtig afgewisseld met glooiend en soms ook gewoon vlak. Iedere dag uitvoerige informatie over landschap en route. Rustdagen zijn er niet maar je kunt natuurlijk altijd een dag overslaan en 'thuis' blijven.
18 augustus t/m 2 sept. 2023

Reisdata

Maximaal 16 personen

Deelnemers

Vliegtuig - boot

Vervoer

Schiphol

Opstapplaats

Reissom € 1665,- p.p.

Euro

Vraag de uitgebreide reisbeschrijving aan

Reisinfo

Boek deze reis

Op reis

Prachtige 15-daagse trektocht over Schotse eilanden, ver van de bewoonde wereld! Schotse eilanden  Mull, ulva, lismore, iona en…

Tijdens deze wandelvakantie overnachtingen op verschillende plekken op de eilanden. Meestal twee of drie overnachtingen op dezelfde plek en dan trekken we weer door.


Overnachting voornamelijk op vier of zespersoons kamers en een keer 8-persoons. Dat verschilt per onderkomen. Bad en/of douche en toilet soms bij de kamer maar meestal op de etage.
Inbegrepen:

Heen: lijnvlucht van Schiphol naar Glasgow. Heen en terug.

Alle vervoer & bagagevervoer op de eilanden (lijn- of eigen bus).   

alle overtochten met de ferry. met de ferry in duur variërend van 35 minuten tot 4,5 uur.

Reisbegeleiding                 

Routekaartjes

Alle overnachtingen. Voor verdere info zie onder accommodatie.

Ontbijt, lunch of lunchpakket en de avondmaaltijden. Te beginnen met het lunchpakket

op de tweede en te eindigen met

het lunchpakket op de laatste

dag.

Luchthavenbelasting +

brandstoftoeslag.

Ruimbagage tot 15 kg. mag gratis mee

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

boot/trein

Met ingang van 2023 is reizen met ons eigen busje in combinatie met de boot nog steeds mogelijk. Maar het busje is altijd snel vol. En sommige mensen willen niet vliegen.


Er kan ook met boot & trein gereisd worden. Je gaat met de boot van IJmuiden naar Newcastle (overnachting in 4-persoons hut) en van daaruit met de trein naar Glasgow. Wij kunnen dit voor je regelen. Je krijgt dan het geld van het vliegticket van ons terug en betaalt zelf de kosten van boot & trein. Boot en trein is wel behoorlijk duurder dan vliegtuig. Als je hiervan gebruik wilt maken kun je het aangeven op het aanmeldingsformulier. Houd er rekening mee dat je een dag eerder vertrekt en een dag later thuiskomt.

 

Voor eigen rekening:

Consumpties en eventuele uitgaven van persoonlijke aard.

Reis- en/of    annuleringsverzekering.

Maaltijden & drankjes aan boord van het vliegtuig of op de boot.

Bijdrage garantiefonds

(€ 15,- per boeking)