l wandelvakanties & trektochten   l contact   l over ons

Meer over Voettochten CONTACT wandelvakanties-2022 sto-garant corona-info wandeleiland
Voettochten wandelvakanties & trektochten. Voettochten wandelvakanties & trektochten.1 t/m 10 augustus 2023

Reisdata

Maximaal 16 personen

Deelnemers

Vliegtuig

Vervoer

Schiphol

Opstapplaats

Reissom € 1075,- p.p.

Euro

Vraag de uitgebreide reisbeschrijving aan

Reisinfo

Boek deze reis

Op reis

Prachtige 10-daagse trektocht  over de ‘backbone’ van Hampshire & Sussex. Zuid Engeland South Downs Way

Tijdens deze wandelvakantie overnachtingen op verschillende plekken op de route. Drie keer slapen we twee nachten op dezelfde plek.. Scheelt een paar keer inpakken!


Verrassende accommodaties: ‘Glamping’` op een mooie plek bij Winchester. In East Meon slapen we in Yurts, in Amberley in een gerenoveerd oud landhuis en voor de rest slapen we in hostels op mooie plekken aan de route.


Overnachting voornamelijk op 3- of 4-persoons kamers  Bad en/of douche en toilet altijd op de etage of bij de accommodatie. De laatste twee dagen 2-persoons kamers.
Inbegrepen:

Heen & terug: lijnvlucht van Schiphol naar Southampton.

Alle aanvullende bus- en treinvervoer & bagagevervoer in Engeland

Reisbegeleiding                 

Routekaartjes

Alle overnachtingen. Voor verdere info zie onder accommodatie.

Ontbijt, lunch of lunchpakket en de avondmaaltijden. Te beginnen met het ontbijt

op de tweede en te eindigen met

het lunchpakket op de laatste

dag.

Luchthavenbelasting +

brandstoftoeslag.

Ruimbagage tot 15 kg. mag gratis mee

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Voor eigen rekening:

Consumpties en eventuele uitgaven van persoonlijke aard.

Reis- en/of annuleringsverzekering.

Maaltijden & drankjes aan boord van het vliegtuig.

Bijdrage garantiefonds

(€ 15,- per boeking)


Busje/boot

Reizen met ons eigen 9-persoons busje in combinatie met de boot, in plaats van vliegen, is ook mogelijk.

Wat houdt dat in? Eén dag eerder vertrek en mogelijk één dag later thuis. Opstapplaats is Breda. Vandaar met het busje naar Calais. Overtocht naar Dover met de ferry. Daarna verder richting Winchester. Overnachting ergens onderweg in Engeland. Als je boekt voor de het busje blijft de reissom hetzelfde en is de extra overnachting bij de prijs inbegrepen. De maaltijden buiten-de-reis-om zijn voor eigen rekening.

De South Downs.

Een uit krijt bestaande heuvelrug niet ver van de de zuidoostkust van Engeland. Het sterk golvende gebied is ongeveer 100 km lang en 670 km² groot en strekt zich uit van de Itchen Valley in het westen tot Beachy Head nabij Eastbourne in het oosten. Aan de noordzijde de bosrijke Weald, Samen vormen ze sinds 2011 het ‘South Downs National Park.’.


Al slingerend door het South Downs National Park loopt de South Downs Way, een National Trail van 160 km. lang door een prachtig landschap met schilderachtige dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan, langs rivieren en door bossen. Met onderweg steeds weer prachtige vergezichten, je loopt niet voor niets over een heuvelrug! We beginnen bij Winchester en  eindigen in het prachtige landschap van de Seven Sisters en lopen het hele pad.

De laatste loopdag van Alfriston naar Eastbourne is een verrassing misschien wel het meest bijzondere deel van de route. Die brengt je over de krijtrotkust van de Seven Sisters naar Beachy Head en biedt een fantastisch uitzicht op het Engelse Kanaal.

De wandelingen

Tijdens deze tien dagen volgen we de South Downs Way. Met wegwijzers en pijlen goed aangegeven en verder krijg je van ons nog een topografische kaart + routebeschrijving. Voor hoogteverschillen zie de beschrijving per dag. Bergwandelervaring is niet vereist en als je in Nederland probleemloos 20 km. loopt kun je mee. Houd verder rekening met het weer (er valt nog wel eens een buitje) en het feit dat we niet altijd paden volgen, dus ook dwars door steenachtig of zompig gebied en (heide)veld! Het terrein is heuvelachtig afgewisseld met glooiend en soms ook gewoon vlak. Iedere dag uitvoerige informatie over landschap en route. Rustdagen zijn er niet maar je kunt natuurlijk altijd een dag ‘overslaan’.